reede, 20. mai 2011

Fantaasiavaheaeg?


Fantaasiblogis valitseb vaikus - kas loete praegu muid raamatuid? Mis hetkel käsil on? Kas on põnev?
Ma ise loen juba mitmete nädalate vältel üle Dan Browni Da Vinci koodi. Nõnda aeganõudev on see põhjusel, et pingutan üldhariduse mõttes lugeda prantsuse keeles. Tuleb mainida, et elamuse pakkus see lugu ikka eelkõige esimesel lugemisel, teisel lugemisel, kui põhiidee osas enam üllatusmomenti ei ole, tunduvad seiklused kuidagi pingutatud ja karakterid suhteliselt magedalt väljaarendatud.

20 kommentaari:

  1. Minul on tõesti fantaasiaraamatute lugemisse paus sisse tulnud. Hetkel loen Larry Coheni "To Bid or Not to Bid: The Law of Total Tricks". On huvitav, aga lugemine läheb ikkagi aeglaselt. Sellist pool ööd põnevil peategelastele kaasaelamist ei olegi kohe pikka aega olnud. Eile öösel lugesin küll, aga seda ka mitte põnevusest vaid kohustusest üks magistritöö retsenseerida. Aga ma pole lootust kaotanud ja olen siiski vahepeal terve posu uusi fantaasiaraamatuid ostnud. Kavatsen neid lähiajal maiustama hakata.

    VastaKustuta
  2. Minul küll fantaasiavaheaega ei ole - loen hoolega Robert Jordanit. Hetkel loetud esimesed 3 osa + eellugu ja käsil 4. raamat (see pidi vist neist kõige paksem olema, ca 1000 lk). Väga põnev on igatahes - eriti tore on see, et kui esimeses paaris raamatus oli algusosas natuke uimerdamist ja alles siis läks seiklusteks, siis praeguses on juba esimestest lehekülgedest peale koguaeg actionit. Kui oleks rohkem vaba aega, eks siis loeks kiiremini, aga kuna põhiline lugemisaeg on iga tööpäev bussis + natuke hommikusöögi kõrvale ja vahel natuke enne magamaminekut, siis hirmus kiiresti just ei edene...
    Igatahes ei tagane seni oma soovitusest selle sarja lugemine ette võtta. :)

    VastaKustuta
  3. Ma lugesin viimastel nädalatel läbi suurema osa "Undead and ..." sarjast - kõik peale viimase osa, siis sai sellest isu täis. Siis lugesin läbi uuesti Enderi Mängu, tuletades seda meelde ja valmistudes Enderi Varju lugemiseks. Ja vahele lugesin veel ühe raamatu millest hakkan just praegu sissekannet kirjutama.

    VastaKustuta
  4. Mina loen Robin Hobbi/Megan Lindholmi lühijuttude kogumikku "Inheritance". Need "lühijutud" on tegelilkult päris rammusad, isegi kuni 100 lehekülge. Alguses lugesin suure õhinaga Robin Hobbi 3 juttu (Elderlingide realm, nämma) ja siis hakkasin pika hambaga Megan Lindholmi jutte lugema. Esimene on neist nüüd loetud ja oli tegelikult ka väga hea. Limaste ja loibadega tulnukatega.

    VastaKustuta
  5. Peale mõningast mitte-fantaasia lugemist olen nüüd tagasi Kim Harrisoni 8. osa juures. Kriitika, et see on kehvem kui eelmised, ei pea üldse paika.
    Vaatasin ja lehitsesin raamatupoes China Mieville raamatuid, plaanin hankida. On ehk keegi lugenud?

    VastaKustuta
  6. Mul on China Mieville The City&The City pooleli. Sihuke veidi veider "film noir" stiilis krimka. Põhiliseks eripäraks on see, et kaks eri linna on geograafiliselt ühes kohas, aga kummagi linna kodanikel on surma ähvardusel keelatud "näha" teist linna ja selle elanikke. Suht skiso värk alguses. Lõplikku arvamust pole veel enda jaoks kujundanud.

    VastaKustuta
  7. Just seda raamatut ma vaatasingi. Ja nüüd kommentaari kirjutades ja pealkirja ületäpsustades avastasin, et see on ka eestikeelsena olemas! Varraku oma, 2011. ilmunud. "Põnev ja painav fantaasia" on kirjutatud iseloomustuseks.

    VastaKustuta
  8. Mul on ka Mieville raamat (see eestikeelne variant) pooleli, aga väga ei edene nagu. Originaalne on lugu küll. Võib-olla läheb ikka põnevamaks...

    VastaKustuta
  9. Juhuks kui keegi veel pole märganud siis Patrick Rothfussi Kingkiller Chronicle triloogia teine osa on inglise keeles väljas. Mõni aasta tagasi ilmunud The Name of the Wind (eesti k. ilmudes vist Tuule Nimi) oli minu arust väga hea raamat ja ootasin seda järge pikisilmi. Kuna ta Eestis ka ilmus, siis siinsed hardcore fantaasiafännid on seda ilmselt lugenud ja teavad millest juttu on? Või peaks järjele arvustust kirjutades ka eellugu puudutama?

    (Mitte et ma reserveeriks omale sellest raamatust kirjutamise õiguse - kes loetud saab, see las kribab. Ma meelsasti tegelikult lisaks kommentaari näol lihtsalt oma vaate.)

    VastaKustuta
  10. Tuul võiks Tuule nimest kirjutada ;)
    Aga hea info, ma ei olnud märganudki, et Rothfussilt uus raamat väljas on.

    VastaKustuta
  11. Tegelikult ma ei olegi seda endanimelist raamatut lugenud. Kunagi sai see emale jõuluks kingitud ja tema väga ei kiitnud. Aga kui soovitate, siis tuleb järgmine kord külas käies kaasa haarata. Tutvustus oleks muidugi teretulnud.

    VastaKustuta
  12. Kas keegi Steven Eriksoni The Malazan Book of the Fallen sarja on lugenud? Lugesin et pidi hea epic fantasy sari olema, aga teistest allikatest vaadates ta pole just liiga kuulsaks saanud, seega äkki on see infokild lihtsalt mannetu katse omale promo teha?

    VastaKustuta
  13. PS Sry offtopic - kas see on minu isiklik probleem, või on Google mingi jama kokku keeranud sisselogimistes? Mul selle eelmise kommentaari panemiseks kulus oma 5 minutit logini lehtede vahel klõpsimist - kuigi ma olin muudel lehtedel oma Google accountiga sisse loginud, siis siin kommentaari pannes suunas ta mind uuesti sisselogimise lehele, peale sisselogimist aga siia naastes oli ta mind jälle ära unustanud. Alles viimasel katsel, kui ma kustutasin linnukese millega ta peaks mind alatiseks sisse jätma(?), ta lubas mind siia sisselogituna... Segane värk igatahes.

    VastaKustuta
  14. Umbes 2-4 nädalat tagasi kirjutas Sash Uusjärv mingis ajalehes tohutult kiitva arvustuse mingist äsjailmunud eestikeelsest fantaasiaraamatust. Mõtlesin nüüd, et ostaks selle raamatu, aga poes selgus, et õudne posu on selliseid (äsjailmunud eestikeelseid fantaasiaraamatuid) ja ma ei suuda meenutada, mis pealkiri/autor oli ja ei leia kah enam seda arvustust. Keegi teab, millest ma räägin?

    VastaKustuta
  15. Indrequle - minul kommentaaride kirjutamisega probleemi pole, loodetavasti oli mingi ajutine tõrge.

    VastaKustuta
  16. Tundub et rahvas on lugesimest ikka tõelise suvepuhkuse võtnud. Mul omal osaliselt sama mure - muid tegemisi liiga palju. Hetkel käsil oleva raamatuga veel see lisaprobleem, et tegu on ca 1000lk täisformaadilise ja kõvakaanelise jurakaga - seda on kohasem hapukapsatünni kaane raskusena kasutada kui igale poole endaga kaasa vedada. Sellest on tingitud ka see, et kolme nädalaga olen alles poole peale jõudnud raamatuga...

    ÜS märkasin et Desert Spear (Painted Man järg) on Varraku poolt Eesti keeles välja antud. Kes esimesest osast ennast läbi näris, sellele julgen soovitada - teine osa on isegi parem.

    VastaKustuta
  17. Ma arvan, et praegu on raamatute lugemise vaheaeg suvepuhkuse-eelse kiire aja tõttu, aga kui puhkus päriselt pihta hakkab, siis tuleb uusi muljeid kamaluga :)
    Tuul, kui aega leiad, kirjuta pikemalt sellest Hobbi Inheritance raamatust. Kas Megan Lindholm on ka fantaasiakirjanik? Milline lugu oli kõige lemmikum?

    VastaKustuta
  18. Sain Rothfussi Wise Man's Fear läbi. Kirjutasin postituse valmis aga mingi näpuka või jumalteab mis jama tõttu oli ülelugemisel järsku aken tühi... ka autosave ei päästnud...

    hetkel nii masenduses et uuesti kohe kirjutada ei jaksa. proovin teine päev.

    VastaKustuta
  19. Mul on ka mitu korda niimoodi juhtunud, väga masendav tõesti. Nüüd kirjutan pikemad kommentaarid ja postitused wordis valmis ja siis kopin siia.

    VastaKustuta