reede, 26. august 2011

Punamütsike (Red Riding Hood)


Lugu algab sedasi. Kaunis Valerie (Amanda Seyfried) armastab puuraidur Peterit (Shiloh Fernandez), aga ema tahab teda hoopiski naita rikkast perest pärit sepaametit pidava Henryga (Max Irons). Armunud on valmis juba põgenema, kui ootamatult tapab keegi (eks ikka libahunt) Valerie vanema õe. See tõmbab põgenemisplaanile muidugi kriipsu peale. Küla saabub päästma isa Solomon (Gary Oldman), kes on kõikjal libahunte hävitanud (üks vastik tüüp, peab ütlema).

Esiti arvasin, et Punamütsikese muinasjutuga ei ole sellel filmil küll miskit pistmist, aga ei, eksisin. Stseen "vanaema, miks sul nii suured kõrvad on..." tuli täiesti mängimisele. Üldiselt oli naljakas. Kuigi vist pidi olema õudne. Aga mul ei olnud. Siiski lastele vist päris ei soovitaks. Aga teised, kes libahundilugusid armastavad, võivad vaadata küll. Kuigi peab ütlema, et libahunt ise oli kuidagi ebaloomulik. Ebaloomulikum veel kui libahundid Videviku sarja filmis. Muideks mõlema filmi režisöör ongi Catherine Hardwicke ning Valerie isa mängib Billy Burke ehk Bella isa Videvikus.

Valerie osatäitja meeldis väga. Poistel polnud kah viga (Fernandez oli igatahes loomulikum kui Pattinson).

Mul kui talvel külmaga ikka mütse-kindaid kandval inimesel oli valus vaadata, kuidas nad seal lumehangedes poolalasti ringi liikusid. Heal juhul vaid keep oligi õlgadel. Tunne nagu novembrikuus Šotimaal.

11 kommentaari:

  1. Täitsa põnev, nägin Potterit vaadates isegi selle reklaami. Peaks ennast taas kinno viima.

    "Ebaloomulikum veel kui libahundid Videviku sarja filmis." Tundub võimatu. Videviku hundid olid ju kui plastiliinist Disney tegelased. Ma arvasin, et hullemaks minna ei saa. Oeh. Kas moodsal ajal siis üldse ei osata :S

    VastaKustuta
  2. Eiei, kõige ebaõnnestunum libahunt oli ikka Lupin HP kolmandas filmis. Tule taevas appi :)
    Muidugi libahundist vaat et veelgi ebaõnnestunum oli filmi-Lupin inimkujul.

    VastaKustuta
  3. Jah, ma ka just mõtlesin, et Harry Potteri libahundid olid need kõige hullemad.

    VastaKustuta
  4. See-eest pluss-punkt True Blood telesarjale - olgu see muidu, kuidas on, aga libahuntide osades on nad võtetel kasutanud päris hunte... (kahju, et vampiiride osadesse päris vampiire leida ei õnnestunud :D)
    Punamütsikese filmi ma näinud ei ole, reklaami nägin kinos ja mõtlesin, et tundub liiga ilmselgelt viimase aja fantaasia-olendite vaimustusest kasulõikamise katsena, kuigi iseenesest ju päris naljakas idee...
    Kas mitte-libahuntide-fännidel siis ei tasu vaatama minna? Iseenesest peaks ju libahundid eestlasele hingelähedasemad olema kui vampiirid (vampiire vist meie rahvamütoloogias ei ole?), aga mulle millegipärast nad eriti sümpaatsed ei ole, võib-olla sellepärast, et meenutavad liialt koeri, kes mulle ka üldiselt eriti ei meeldi...

    VastaKustuta
  5. True Blood telesarja ma ei olegi näinud. Võime teha vahetust, ma annan Sulle Punamütsikese filmi ja Sa, Maarja, too vaadata True Bloodi. Isegi kui libahunt ei meeldi, siis juba romantika pärast tasub Punamütsikest vaadata ;)

    VastaKustuta
  6. OK, seda võib korraldada küll... :D Kas tahad True Bloodi järgmisi raamatuid ka?

    VastaKustuta
  7. Ma ei tea, kas ma True Bloodi libahunte näengi - kahel esimesel hooajal ei olnud neist haisugi ja on kahtlane, kas ma kolmandat hooaega vaatama hakkan. Kuigi never say never. Ilmselt olen hetkel lihtsalt pettunud, et teine hooaeg totaalselt raamatuga teist rada käis. See menaadi värk oli ikka täiesti üle võlli keeratud. Ma ei saa aru, miks oli vaja terve lugu sellele üles ehitada? Kas siis see, et terve linn on ogaraks läinud ja orgiaid korraldab müüb niipalju rohkem kui raamatus välja pakutud variant.

    VastaKustuta
  8. Mulle ka see II hooaja tegevusliini muutus üldse ei meeldinud, ilmselt lihtsalt seks ja vägivald müüb nende arust nii hästi, et leiti, et midagi muud pole sinna enam vajagi... Kolmas osa on natuke rohkem raamatulähedane, kuigi kah osa täiesti pea peale keeratud. Täitsa mõistan, kui rohkem vaadata ei taha. :) Aga kolmandast alates ongi ju libahundid (ega raamatus ka enne ei olnud), mitte et neist nii hirmus palju vaadata oleks, lihtsalt päris hundid.
    Homme vaatan vast selle "Punamütsikese" ka ära, eks siis kirjutan siia muljeid.

    VastaKustuta
  9. Vaatasingi siis eile "Punamütsikest". Kõigepealt nõustun Kadri kommentaariga külma ilma ja õhukeste riiete kohta, tõesti võttis vaadates lõdisema. :)
    Muidu mis seal ikka, põnevust ju jagus (sai spekuleerida, et kes see libahunt siis on, minu jaoks väike üllatus oli küll), romantikat ka... Selline mõnus (pigem küll süngemat sorti) ajaviitefilm.
    SPOILER TULEKUL!
    Kuidagi naljakas tundus see, et kui alguses Henry oli Valerie emaga kokku leppinud, et võtab tüdruku endale naiseks, kusjuures tundus, et ta peaks kenasti teadma, et ta Valeriele eriti ei meeldi, siis pärast tärkas temas millegipärast härrasmehelikkus ja loobus oma plaanist. Tundus arusaamatu, miks äkki selline meele- (ja pigem isegi iseloomu) muutus. Lisaks tundus kahtlustäratav see, kuidas Valerie kohe Peterit libahunt olemises kahtlustama hakkas - kas siis mingit usaldust ei ole? Ja miks peaks Peter hundina Valeried ähvardamise teel kaasa kutsuma, kui tüdruk põgeneks temaga koos meelsasti täiesti ilma ähvardusteta? Ühesõnaga tundus vähe ebaloogiline. Aga mis seal ikka tahta, kui kogu küla on täis pruunide silmadega inimesi... :D

    VastaKustuta
  10. Ma olen ikka täiesti selgrootu tüüp. Alles ma ütlesin, et kahtlane, kas ma True Bloodi kolmandat hooaega vaatangi, kui juba olen ma ümber mõelnud. No küllap ma tahtsin ikka teada, millised need libahundid välja näevad :P Ja peab ütlema, et tegemist on tõesti seni nähtutest parimate libahuntidega. Ka kolmas hooaeg oli seninähtud hooaegadest parim. Võib öelda, et isegi päris hea. Film küll erines Sookie sarja kolmandast osast "Club Dead", aga sellele vaatamata võis süžeega rahule jääda.

    VastaKustuta
  11. Minu meelest oli see fenomenaalselt jama film. Olen südamest õnnelik, et ei läinud seda kinno vaatama. Hämmastavalt küündimatu lavastus - lumes lühikeste pükste väel aelemine oli veel väikseim häda. Mis ajastu see üldse oli? Onnid olid nagu kiviajal, riided nagu kõrgklass lähiminevikus. Kõvasti kumas läbi Catherine Hardwicke karvane käsi, kahjuks.

    VastaKustuta