esmaspäev, 4. aprill 2011

Urban Shaman - C. E. Murphy

Võin rõõmuga raporteerida järjekordse taskuformaadis paperpacki alistamisest. Minu jaoks siis uus autor ja zanr millega veel liiga tuttav ei ole - urban fantasy. Kohe algatuseks ütlen et mulle täitsa meeldis. Arutlusi, kõrvalepõikeid ja suht fantaasiarikkaid puänte oli rohkemgi kui sellisest odava väljanägemisega raamatust võiks oodata. Peategelane oli sümpaatne ja ainest jätkub temas kindlasti ka heade järgede kirjutamiseks.
TEgevus toimub tänapäeva Seattles. Võlumist tavapärasel kujul ei ole. On olemas meie maailm ja siis mingi "teine dimensioon", milles shamaanid näevad rohkem kui tavasilmaga ja mida nad ka mõjutada saavad. Lisaks saab suhelda erinevate tegelastega siis kui magad, oled trepi peal kukkudes pildi tasku pannud või lihtsalt oma kehast välja "jalutama" läinud.

Peategelaseks on Joanne Walker. Poolindiaanlane, pooliirlane, 6 jalga ja 172 naela, automehhaanik kohalikus politseijaoskonnas, kel muuseas ka politseiakadeemia diplom ülemuste tagantutsitamisel väljateenitud ja ametimärk kuskil sokisahtlis. Ise ta ennast politseinikuks ei pea. Kui tema seni väga ratsionaalsesse ja mõistuspärasesse ellu maandub ootamatult noor naisterahvas, kes väidab et ta näeb kui keegi hakkab lähitulevikus surema, siis lendab ratsionaalsus kõrge kaarega aknast välja ja hakkab juhtuma igasugu veidraid asju. Nimelt selgub, et oma esivanematelt on ta pärinud võimed soovi korral saada shamaaniks (miskit sorti ravitseja, aga skalpell on teatavasti lihtsalt veidi väiksem mõõk...). Kui see on aga eluspüsimiseks vajalik, siis ei ole korraga enam oluline kas sa seda soovid, tuleb tuule kiirusel oma vastleitud uutes võimetes selgusele jõuda, et pahatele nagu kord ja kohus vastu tatti anda, enne kui on liiga hilja.

Kui vigu otsida, siis õige pisut tundus et autoril hakkas lõpu pool asi veidi üle pea kasvama - lõpumadina kirjelduses juhtusid mõned asjad, mis veidi varem olid peategelasele ületamatuks takistuseks, justkui iseenesest ning peategelane kehitas vaid tagantjärgi õlgu selle peale. See natuke kõigutas loo usaldatavust... Aga see oli siiski suht pisiasi.

Huumor 3
Seks 0
Romantika 1
Action 4
Thriller 3

3 kommentaari:

  1. PS kes on blogis kirjeldatud raamatuid hiljem (või varem) ka lugenud, võiks julgelt kommentaariumis oma arvamust avaldada, huvitav oleks teada kas teised näevad raamatutes samu asju - plusse ja miinuseid - mis blogija :)

    VastaKustuta
  2. Minu meelest on ka blogis lisaks uute lugemissoovituste saamisele väga põnev just oma muljete võrdlemine teistega. Nii et ühinen Indrequ üleskutsega :)
    Ise loen varsti juba kuu aega Millari Üksiku libahunditüdruku raamatut, mistõttu pole mul midagi uut kirjutada olnud. Tulevik on aga mitmekesine, Krisostomuse kevadist sooduspakkumist ära kasutades tellisin endale just 7 uut fantaasiaraamatut.

    VastaKustuta
  3. Tuleb tunnistada, et mina olen viimasel ajal väga vilets lugeja olnud ja seetõttu ei ole ka blogipostitusi teinud. Mässan juba teab kui kaua aega Beani sarjaga.
    Krisostomuse sooduspakkumisest sain minagi innustust, aga tellisin hoopistükis bridžiraamatuid. Eks siis tuleb mitme valdkonna vahel end kuidagi jagada :)

    VastaKustuta