pühapäev, 2. jaanuar 2011

Uus aasta


Soovin kõigile haaravaid lugemiselamusi uuel aastal!
Ja möödunud aasta kokku võtmiseks - mis oli parim raamat mille 2010. aastal avastasite?
Ise annaksin oma hääle Collinsi Näljamängude triloogia 1. osale.

11 kommentaari:

  1. Ega ma täpselt ei mäleta, kas ma ikka alustasin sellega 2010. aastal - kuigi olen üsna kindel -, aga pean vist nimetama True Bloodi, kuna see on sari, mille raamatuid olen aasta jooksul juba korduvalt lugenud. Tegelikult on seda valikut ikka hirmus raske teha, ma ei ole üldse kindel, et mõnel teisel hetkel midagi muud ei ütleks. :)

    VastaKustuta
  2. Ma ka annan hääle Näljamängudele (just esimene osa). Võibolla teisele kohale läheks "Host". ja kolmandale... "Lonely werewolf girl"? Võibolla mul on lihtsalt hiljuti loetud raamatud paremini meeles :)

    VastaKustuta
  3. Minu eelmise aasta lemmikud olid Snyderi Poison study, Meadi Last Sacrifice ning sarnaselt eelkirjutajatega Collinsi Näljamängude 1. osa. Aga nagu Tuulgi kirjutas, võib oma osa siin mängida see, et kaht esimest raamatut lugesin vaid loetud päevad tagasi ning need seetõttu veel eriti värskelt meeles :).

    VastaKustuta
  4. Mulle meeldisid väga Richelle Meadi Vampiiride Akadeemia raamatud, milledest neli esimest lugesin 2010.a esimesel nädalal. Peaaegu oleksin aasta lõpetanud ka Meadiga, aga kahjuks ei saanud ma VA kuuendat osa selleks ajaks kätte. Teisele kohale platseerub "Host". Üksildase libahundi lugu ma praegu alles loen, eks see tuleb siis 2011.a tabelisse.

    VastaKustuta
  5. Minu selle aasta parim lugemiselamus oli "Curse of the Wolf Girl".
    2011 aasta esimene ost (ühtlasi esimene ost eurode eest) oli kah Martin Millari raamat.

    VastaKustuta
  6. Head uut aastat kõigile!

    Minu eelmise aasta lemmikuks oli vast Kristin Cashore raamat Graceling - julgen soojalt soovitada.
    Teiseks paigutaks Peter V. Brett'i Desert Spear. Õigupoolest on see triloogia teine raamat, esimene on Painted Man, aga see on veidi liiga masekas ja kohati monotoonne, et siia esikolmikusse saada, kuigi täitsa hea raamat ikka.
    Kolmandaks paneksin Brent Weeks'i Night Angel Trilogy esimese raamatu The Way of Shadows.

    Ülejäänud on siin maininud Näljamängusid - ma usun, et tegu on Hunger Games nimelise raamatuga minu riiulis, mida ma paraku pole veel kätte võtnud - kokku on mul ca 15-20 raamatut ostetud aga lugemata eri põhjustel (peamiselt kuna jõuan neid osta kiiremini kui lugeda ;) ) - Teie tungival soovitusel võtan ta nüüd esimesel võimalusel ette.
    Study raamatutest on minu lemmikuks teine osa ehk Magic Study. Esimene ei saanud nagu kohalt minema algul (kuigi juba keskosast oli väga hea) ja kolmas läks kohati veidi jaburaks. Sellele järgnenud Glass triloogia esimene oli ka täitsa okitoki, teine aga algas nii uimaselt, et jäi mul pooleli (kuna põnevamad raamatud jõudsid amazonist kohale), millalgi katsun ta lõpuni lugeda.

    VastaKustuta
  7. Minu selle aasta lemmikuteks ilmselt Näljamängude esimene raamat ja Robin Hobb'i Dragon Heaven. Loodan, et miskit väga head ära ei ununenud.
    Taasavastasin ka McCaffrey loheraamatud millest hulk sai audiona üle kuulatud ja nauditud linnas jalutades.

    VastaKustuta
  8. Meelde tuli: väga mõnus ja tsipa teise mätta otsast oli vaadata ka Cullinsite peret ja newborn'e raamatus "The Short Second Life of Bree Tanner".

    VastaKustuta
  9. Heh, kummalisel kombel jäi mul parimate valimisel sihuke mees nagu Joe Abercrombie kahe silma vahele. Kes pole lugenud, siis soojalt soovitan. Minu arust üks autor üle pika ajal kes Tolkieniga samasse liigasse võiks kandideerida. Meenus ta mulle tänu sellele, et Amazonis avati ettetellimine ta uuele raamatule The Heroes. Unetuid öid soovides ... ;)

    VastaKustuta
  10. Tahtsin teiega jagada rõõmu, et sain kolleegidelt sünnipäevakingiks Cashore Gracelingi ja Fire'i (tänu Indrequ kiitusele siinsamas). Raamatud näevad juba kaantelt väga isuäratavad välja. Ootan juba väga, millal lugemisjärjega nendeni jõuan :)

    VastaKustuta
  11. Ja mina ootan juba väga, millal Sa neid mulle laenutad :) Tunnistan ausalt, et mul oli nädalavahetusel kole kiusatus Gracelingiga algust teha. Tavaliselt kipub aga võõraste asjade kasutamisel igasugu äpardusi juhtuma. Ilmselt oleks Sinu rõõm kingitusest olnud mõnevõrra väiksem, kui avastaksid, et krõll on juba kingikotis käinud. Või kui Sina lepliku inimesena oleksid asja üle naernud, siis oleksid teised kolleegid mu nahka pistnud :)

    VastaKustuta